Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πρωινό καλοκαιρινής διάθεσης και πνευματικής εξάρσεως....

Ολική ανάκαμψη ημερών…. Πρωινό καλοκαιρινής διάθεσης, και πνευματικής εξάρσεως. Δεν γράφω για να γράφω, και ούτε γράφω απλά για να πω. Τίποτα δεν είναι απλό μα και τίποτα δεν είναι περίπλοκο. Γράφω γιατί υφίσταμαι, σκέφτομαι, ζω, υπάρχω, συλλογίζομαι και αναλογίζομαι μεγέθη.
Είναι ένα όμορφο πρωινό πρώιμης επεξεργασμένης καλοκαιρινής διάθεσης. Τι μέλλει γενέσθαι ουδείς ξέρει. Διαθέσεις, άτιμες ξελογιάστρες!  Μία έτσι μία αλλιώς, και ένας συνεχής αγώνας για να μην μου πέσεις διάθεση μου. Παρόλα αυτά κυρίες και κύριοι, προσωπικά το ποτήρι το βλέπω μισογεμάτο, κοινώς το ποτήρι είναι γεμάτο, ίσα λίγο πάνω από το μισό. Χμμμμ θετικό έτσι? Έτσι είναι, προσπαθώ να είμαι ένα θετικά σκεπτόμενο άτομο σκεπασμένο από ένα πέπλο ανεξαρτησίας και εν μέρει λογικής, που προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από εποχιακά δύσκολες συνθήκες. ΑΛΛΑ, γιατί υπάρχει πάντα ένα αλλά και γιατί δεν κάνει η εξαίρεση τον κανόνα, αλλά μπορώ να πω ευχάριστα ότι κάνει την διαφορά.
 Υπάρχουν και το ξέρεις, στιγμές που το ποτήρι το βλέπουμε μισοάδειο….. δε ‘ν κακό, μόνο που έτσι συνεχίζεις να αμφιβάλλεις και να αγωνιάς να δεις αν την επόμενη μέρα θα έχεις να πιεις νερό! Και γιατί βρε παιδί μου να μην απολαύσεις έστω και το λίγο, έτσι και θα το ευχαριστηθείς καλύτερα, και παράπονο δεν θα έχεις και θα είσαι και θετικός να βρεις την επόμενη βρύση που θα στο γεμίσει!. Αυτή η μαυρίλα γενικώς δεν κάνει καλό. Τι και αν ‘πέσαν τα καράβια έξω, τι και αν δεν έχουμε λεφτά, τι και αν δεν έχουμε σύντροφο, τι έγινε δηλαδή, αυτό θα μας εμποδίσει από το συνεχίζουμε να ζούμε? Την υγειά μας την έχουμε αυτό έχει σημασία! Εδώ κύριε, το ανθρώπινο είδος δεν καταλαβαίνει τίποτα από κακουχίες!! Αν ήταν να είχαμε χαθεί, θα το είχαμε ήδη κάνει από προηγούμενους αιώνες και εποχές….(Βλέπε : History channel!!!!) Και όμως το γεγονός ότι συνεχίζουμε να μιλάμε τι αποδεικνύει? Γι’ αυτό λοιπόν, και επειδή είναι όλα παιχνίδια του νου, σε βαστώ γερά μην μου πέσεις διάθεσή μου, δεν αφήνω κανέναν να σε ενοχλήσει και να σε επηρεάσει, και όσο με ακολουθείς, άλλο τόσο θα νιώθω ελεύθερος να σου κάνω τις χάρες, χωρίς να γίνομαι έπειτα ενοχικός……
Αφήνω τώρα ήσυχη την μέρα να κυλήσει «όμορφα», και αφού το πιστεύω έτσι θα κυλήσει…… Γιατί ακόμα και το στραβό να σου τύχει, αν είσαι διαθέσιμος να το δείς με καλό μάτι τότε σίγουρα θα διδαχτείς κάποιο μήνυμα, αν είσαι προδιατεθειμένος αρνητικά, τότε δεν θα είναι τυχαίο που μπορεί η εξέλιξη της μέρας να έχει μια τέτοια πορεία.

4 σχόλια:

  1. Τι μέλλει γενέσθαι ουδείς ξέρει. Διαθέσεις, άτιμες ξελογιάστρες! Μία έτσι μία αλλιώς.....ακριβώς

    Άλλες φορές μας καταβάλλουν και άλλες προσπαθούμε, μάταια ίσως να τις αγνοήσουμε...είναι όμως πάντα εκεί.

    Μερικές φορές το βλεπουμε μισοάδειο, άλλες μισογεμάτο...εγώ λέω να το πιώ????
    Γιατι αυτό ειναι το νόημα, να πιούμε την κάθε στιγμή της ζωής, της διάθεσής μας όποια και είναι αυτή, να αφυδατώσουμε το είναι μας...είναι αστείρευτο το μέσα μας, γεννάει ακατάπαυστα συναισθήματα, εικόνες. Όλα τα μηνύματα πρέπει να τα διαβάζουμε, να μας ακούμε...πόνος, οργή, χαρά, ενθουσιασμός...όλα έχουν την σημασία τους και πρέπει να τα βιώνουμε, ίσως να μην χρειάζεται να τα εξωτερικεύουμε βέβαια πάντα.

    Σκέψου θετικά...ναι δεν φτάνει πάντα αυτο ακόμα και αν όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να συμβεί αυτό που θέλεις πολυ...εκεί που βλέπεις οτι πέφτεις ξύπνα το αγρίμι που έχεις μέσα σου και έτσι λαβωμένο όπως είναι θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο του.

    Την υγεία μας όπως είπες και όλα τα άλλα έρχονται..

    Εύχομαι ολόψυχα να είχες και να συνεχίσεις να έχεις μια όμορφη μέρα Ματινάκι μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμμ.... Δεν είχα σκεφτεί να πιώ το νερό από το ποτήρι ίσως γιατί δεν έφτασα ακόμα να νιώθω την ανάγκη της δίψας, ή ίσως ακόμα και επειδή είχα μάθει περισσότερο να είμαι ενεργός παρατηρητής και αφηγητής και όχι τόσο δράστης γεγονότων. Έτσι μάλλον νιώθω, δεν είμαι απαθής απλά παρατηρώ και αναλύω. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ακόμα και αν διψάμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.... είναι όλα θέμα οπτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν λοιπόν θα νιώσεις την ανάγκη να δράσεις και ίσως να αντιδράσεις θεωρώ οτι θα θές να το αδειάσεις....να σου πω ένα μυστικό? Θα ξαναγεμίσει, απο την δική σου ενέργεια, απο την δική σου επιθυμία, απο το ΕΙΝΑΙ σου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή